Известие

Collapse
No announcement yet.

свети ми дюзата / инджекшън/

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• свети ми дюзата / инджекшън/

здравейте колеги, моля за мнение дали по-високия разход на моя боксер (145 1.6) на дълъг път (8.5/100) не се дължи на дефектирал компонент и за това да свети тази лампа след като мотора загрее достатъчно (дълъг път)? идиотката върви чудесно, загрява нормално, карам я в режим (90 -120) и пак гълта като смок ...

определено щом свети лампата имаш някакъв проблем. забелязваш ли нещо странно в поведението. иначе нормалния разход извънградско е с около литър надолу при това темпо.
    точка

Comment

нищо странно не забелязвам, не гори масло, не клати обороти, предполагам че е МАП сензор или дросел, знам ли... лампда сонда? има ли нещо, за което трябва да се оглеждам, или ослушвам, или на каква диагностика да я водя? по каталог трябва някъде към 7 да гори в това темпо, двигателя ми е на около 160 К километра и никога не е виждал зор (предишния собственик беше млада майка) а и аз я 'галя' и 'глезя' тая кошница ..

Comment

Първоначално публикувано от sveth Покажи съобщение
        нищо странно не забелязвам, не гори масло, не клати обороти, предполагам че е МАП сензор или дросел, знам ли... лампда сонда? има ли нещо, за което трябва да се оглеждам, или ослушвам, или на каква диагностика да я водя? по каталог трябва някъде към 7 да гори в това темпо, двигателя ми е на около 160 К километра и никога не е виждал зор (предишния собственик беше млада майка) а и аз я 'галя' и 'глезя' тая кошница ..
        Ако е мап надали ще върви безпроблемно. По-скоро се насочи към ламбда сонда. Ама това на сляпо и с налучкване. Диагностиката най-добре ще покаже.
        166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
        ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

---
          Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 23:13.
          Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

мерси, ще направя диагностиката, похвално е, че вълците не спят
            Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
            Ако е мап надали ще върви безпроблемно. По-скоро се насочи към ламбда сонда. Ама това на сляпо и с налучкване. Диагностиката най-добре ще покаже.

Comment

колата има ли газ. иначе и аз бих заложил първо на ламбда, след това-изменени стойности на датчик темпиратура двигател или датчик температура въздух, освен това- пробит регулатор на бензина.
              точка

Comment

И моята е така(1.6 бокс) както си карам с 90км светне за 5мин и после си гасне.Ще следя темата и аз маи. имам газчица

Comment

Колега, и аз съм със същия двигател, ходих на диагностика и ми казаха че е ламбда-та, (разхода ми зимно на къси растояния беше 18-19) след смяната падна на 14-15 но това със светещата дюза си остана, когато колата позагрее си светва. Отказах се от следващи манипулации. Та ако при теб се окаже друго може и аз да се хвана да я пооправя.

Comment

Никой не обясни как влия този регулатор на бензина
                    на разхода,като същият е на излишното гориво?
                    МЕТАН

Comment

Първоначално публикувано от bocko Покажи съобщение
                      Никой не обясни как влия този регулатор на бензина
                      на разхода,като същият е на излишното гориво?
                      Регулаторът използва вакуума от смукателния колектор. Ако мембраната му се пробие, бензинът почва да влиза директно в колектора.

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
                        Регулаторът използва вакуума от смукателния колектор. Ако мембраната му се пробие, бензинът почва да влиза директно в колектора.
                        Това е ясно,а ако го няма?Имай в предвид,че е на излишното гориво!
                        МЕТАН

Comment

Ако го няма кое?

Comment

TONOV стига ве ти си един от компетентните хора в този форум.
                            Ако го няма вакум регулатора на горивото какво става?
                            За първото нещо което се сещам е падане на налягането в рейките от там и по трудно палене.
                            Гледай сега какво става!!!
                            При смяна на горивната помпа установих,че регулатора на бензина е на излишното гориво/защо ли винаги съм мислил,че е на входящото не знам/ Както каза tonov в мнение #11 може да пуска бензин в смукателните колектори.От там се кача и разхода ама много върви няма кой да те хване
                            Поради високата цена на този регулатор за пореден път питам някой който знае имали промяна в работата на мотора без него.
                            Идеята е да се замести с ел.клапан за да държи налягане в дюзите

МЕТАН

Comment

---
                              Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 23:11.
                              Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Working...
                              X